Vellykket helg i Rogaland

Skrevet av Richard Ekhaugen,  14.08.2012
Artikkelbilde
Deltakerne på guidet tur i terrenget. Foto: Liv Marit Barka

Rogaland Travforbund avviklet helgen 10.-12. august ponnileir på Øksnevad Videregående Skole. - Ponnier, barn, ungdom, foreldre og instruktører fikk noen flotte dager i sola, forteller Kjell Ø. Håkonsen.

Håkonsen er varamedlem til DNT-styret og en av ildsjelene innenfor travsporten i Rogaland. Da travforbundet i helgen arrangerte ponnileir hadde Håkonsen naturlig nok en finger med i spillet. Han kan fortelle om et vellykket arrangement for deltagerne.

Sammensatt program
- I løpet av helga fikk barn og ungdom en innføring i kjørekunsten og presisjonskjøring med maratonvogn. Instruktør Linda B. Thomsen fra Jæren kjøre- og rideklubb viste deltakerne en ny side ved kjøring. Dorthe Skarheim, lærer ved Øksnevad Videregående Skole,  stod for dressurtreningen og lett sprangtrening. Hanne Håkonsen var guide på ridetur i terrenget da deltakerne fikk ri galloppintervaller. For øvrig bestod programmet av aktiviteter med hest, sosiale aktiviteter, grilling, film, bading og vollyballkonkurranse, forteller Håkonsen.


Deltakerne på ponnileiren overnattet i klassrommene i kjøre- og ridehallen. Foto: Liv Marit Barka. (Saken fortsetter under bildet)

Mange frivillige
- Hestene overnattet i stallen, mens deltakerne overnattet i et av klasserommene i kjøre-og ridehallen. Mellom slagene ble ponniene sluppet i paddocker og koste seg i sola mens de fremtidige kuskene fikk servert god mat, slappet av og var sosiale ifølge Håkonsen. Foreldre, medlemmer fra travklubbene og forbundet stilte opp som medhjelpere, nattevakter, kokker, servitører, stallmenn, rydde og vaskepersonal, beretter en fornøyd Kjell Ø. Håkonsen.