Sarpsfoss toer i Dobbelcupen

Skrevet av Henrik Salberg, Equus.,  18.08.2012
Artikkelbilde
Anders Mikkelborg er medeier i Sarpsfoss.

Gävle: Erik Killingmo-trente Sarpsfoss ble nummer to i finalen i Dubbelcupen og fikk 100 000 sek for innsatsen. Vant gjorde Høstbo Fredrik som gikk i tredjesporet store deler av den siste runden.

Norske Bottem Faks stakk til tet i løpet over 2140 meter voltestart før galoppen kom, mens både Sarpsfoss og Torlandia fikk en fin start fra 20 meter tillegg. Per Ludvig Nilsen fikk overta med Odins Pilea etter sin startgalopp etter passering 500 meter som gikk etter 1.29,9. Ørjan Kihlstrøm fikk etter hvert andre par utvendig med Sarpsfoss som blåste rundt feltet på den siste bortre langsiden og satt i tet da det gjenstod 600 meter. Nilsen hadde i mellomtiden skrudd opp tempoet til 1.27,5/1000, mens flere ekvipasjer jaget i sporene, deriblant Jorma Kontio og Høstbo Fredrik. Sarpsfoss holdt standen godt til mål, men klarte ikke å stå i mot sluggeren Høstbo Fredrik til slutt som stakk av med seieren verdt 200 000 sek på vinnertiden 1.24,5/2140v i solskinnet på Gävle.

Norskfødte Rigel Odin ble nummer tre sammen med Ove A Lindqvist. Eierne av Sarpsfoss er TV 2-gutta Morten Langli og Anders Mikkelborg.

- Dette er en veldig fin hest. Jeg fikk kjøreordre om å finne en rygg å gå i den siste runden og han var bra, fortalte Jorma Kontio på seremoniplass etter seieren til Høstbo Fredrik.