Norgesmester Kristiansen

Skrevet av Henrik Salberg, Equus,  11.08.2012
Artikkelbilde

Harstad: Norgesmesterskap for amatører ble arrangert på Harstad Travpark lørdag. Etter fire kjørte løp var det klart at Edvard Kristiansen ble Norgesmester etter to seire og en tredjeplass.

I det andre NM-løpet V5-2 tok Kristiansen over ledersjiktet etter at han vant med Jäger Broline som et andrevalg i spillet. I V5-finalen satte Kristiansen bak den klart beste hesten i V5-favoritten Most Expensive og de oppmøtte fikk valuta for pengene gjennom et fartsfylt løp. Etter å ha travet som pigg utvendig lederen hele veien koblet Most Expensive et sterkt grep om lederen på oppløpet og holdt unna for de øvrige. Passeringstidene lød 1.13,7/500 og 1.14,6/1000 underveis for vinneren og ledende Joined Forces som kjørte tøft unna der framme.

Edvard Kristiansen vant dermed med god margin og kunne æres med gullmedalje, laurbærkrans og nasjonalsangen.
- Det er stort å bli Norgesmester. Jeg har tidligere vunnet NM for stallansatte, men aldri for amatører før nå. Å komme opp hit til Harstad denne helga og få kjøre med de andre amatørene er veldig artig. Dette setter jeg stor pris på, fortalte en godt fornøyd Edvard Kristiansen ved medaljeseremonien.

Alf Torfinn Skeie tok sølvmedaljen, mens Bernt Øksnevad ble nummer tre og tok bronsjemedalje.