Gjentar K.L.M. Prelong EM-triumfen?

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  15.08.2012
Artikkelbilde
K.L.M. Prelong etter en storløpsseier. Arvid Kvalen er stolt eier.

I fjor overrasket norske K.L.M. Prelong ved å vinne EM for hopper på Solvalla. I kveld skal hun prøve å forsvare EM tittelen.
- Hun er ei av 7-8 hopper som kan vinne, sier eier Arvid Kvalen.

- Vi har hatt to store mål for denne sesongen. Det var NM for hopper på Biri og kveldens EM. Jeg håper selvfølgelig Åke Svanstedt har prikket inn formen. I følge rapportene trener K.L.M. Prelong fint. Hun har blitt sjekket opp av veterinær siden det siste løpet, og man fant ikke noe galt med henne, sier Arvid Kvalen, som sitter på toget til Stockholm.

- Man må være ringside når K.L.M. Prelong skal starte i et så stort løp og forsvare de norske fargene. Jeg er veldig stolt av henne, sier Arvid.

I fjor overrasket K.L.M. Prelong ved å vinne EM for hopper. Førstepremien var på 650.000 kroner. Hun ga 9,6 i odds. Hoppa er ikke mye betrodd i spillet i dag heller, men kan hun overraske igjen og ta hjem førstepremien på 750.000 svenske kroner?
- Jeg mener det er 7-8 hopper som kan stikke av med seieren, og K.L.M. Prelong er en av dem. Jeg er fornøyd med en premie, men det er klart man håper på seier. Jeg tror det kan bli kjøring fra start, og det er en stor fordel for K.L.M. Prelong, sier eieren.

- Du følger stoeliten nøye i Sverige. Hvem er din favoritt?
- Hvis jeg skulle hatt to hester på kupongen ville jeg streket av for 9 Tamla Celeber og 7 Marielles, men som sagt er løpet åpent. Åke Svanstedt velger å kjøre Global Midnight, og det er ei meget seiersvant hoppe. Løpet blir meget spennende og jeg gleder meg, avslutter Arvid Kvalen.