Flotte tre-åringer!

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  18.08.2012
Artikkelbilde
Thai Broadway etter seieren i DNTs Auksjonsløp.

Thai Broadway og Nordby Ask tok seg av Sørlandets 3-års Cup lørdag. Begge hestene leverte sterke prestasjoner, og seirene ble av det lette slaget. Førstepremien i løpene var på 75.000 kroner.

Thai Broadway hadde ingen problemer med å sikre seg teten med en gang. Siden kunne Gunnar Austevoll kjøre i akkurat det tempoet han ville. Han stakk ifra konkurrentene ut mot oppløpet, og seieren var aldri truet. Flying Photo spurtet fint fra tredje par innvendig og sikret seg andreplassen. Thai Broadway travet 1.13,7 den siste runden og vinnertiden ble 1.15,1a.
- Thai Broadway er kjapp i beina og vel i tet var det verste gjort. Han fikk de argeste konkurrentene i rygg og da hadde Gunnar Austevoll full kontroll. Nå blir det kvalifisering til Kriteriet og da kommer jeg til å lette ham i balansen. Han gikk tungt belastet i dag, men det tror jeg ikke han trenger. Jeg forventer han skal bli bedre utover høsten, sa en blid trener, Trond Anderssen.

Råsterk
Nordby Ask kom fint avgårde innvendig fra sitt startspor i andre rekke. Mot den andre svingen var det ledig i dødens og da var ikke Geir Flåten vondt å be. Han styrte hesten ut i andrespor, og så startet presset på ledende Stjerne Vinn. Disse to hestene dro litt ifra de andre rundt den siste svingen. Ut på oppløpet koblet Nordby Ask grepet, og seieren ble av det lette slaget. Stjerne Vinn galopperte på oppløpet. Lidå Ø.K. var god etter galopp.
- Jobben min har vært å roe ned Nordby Ask, og den jobben er jeg fornøyd med. Han var litt stresset før start, og det var grunnen til at jeg kjørte to prøvestarter med ham. I løpet var han veldig fin, og jeg var aldri redd for å kjøre i dødens, sa Geir Flåten.