Fem Folkehester til Kriteriekvalifiseringen

Skrevet av Richard Ekhaugen,  24.08.2012
Artikkelbilde

Hele fem av deltagerne i Folkehesten 2012, stiller til start i kvalifiseringen til årets største løp for 3-årige norskfødte travhester, Norsk Travkriterium!

Alle de aktuelle kvalifiseringsløpene kjøres i dag, tirsdag 28. august.

– Som hesteeier får man jo ikke større opplevelser enn dette. Skulle i tillegg en eller flere av hestene kvalifisere seg til en finale, ja da vet jeg nesten ikke hvilket bein jeg skal stå på, sier prosjektleder Kim Are Sveen.

Hva skjer videre for eierne etter dette?
-Det vil fortsatt være cirka to måneder igjen av konkurransesesongen, og ingenting er pr. i dag avgjort, så jeg antar at trenerne vil fortsette å matche hestene etter beste evne. I oktober kommer vi til å sende ut et tilbud på e-post til alle andelseierne hvor vi tilbyr dem å være med å eie hestene videre, samtidig som vi allerede har fått flere tilbakemeldinger fra både andelseiere og andre som vil være med på Folkehesten 2013. Salgsstart der er 10. november, så jeg vil da påstå at det skjer noe omtrent hele tiden, avslutter en smilende Kim Are Sveen.

- At nesten halvparten av Folkehestene er meldt i kvalifiseringen til årets største begivenhet, er stort og viser at det er mange som har gjort en svært god jobb rundt omkring, sier styreleder Atle Larsen i en kommentar. Som hesteeier selv, vet jeg hvor spennende det er å ha hest til start, og jeg vil herved benytte anledningen til å ønske alle hester, eiere og aktive lykke til i kvalifiseringene.