Fantastiske prestasjoner!

Skrevet av Pål Eilertsen, Equus,  28.08.2012
Artikkelbilde
Thai Holiday imponerte stort for sin trener Øystein Tjomsland.

Bjerke: Tusen glade eiere kan glede seg til 9.september hvor Folkehesten fra Sørlandet, Thai Holiday skal ut i finalen av Hoppekriteriet for varmblodshester. Finalefeltene er også klare for kaldblodskriteriet åpen klasse, samt åpen klasse i varmblodskriteriet.

Øystein Tjomsland og Thai Holiday spant rett til tet i dagens første kvalifisering til Finn-Tack Norsk Travkriterium hoppeavdeling, varmblods, og var siden overlegen sine konkurrenter. Første kilometeren gikk på rolige 1.21.2, mens siste runden spant hoppa rundt på 13-tallet og virkelig viste frem sitt flotte trav.
- Det gikk raskt siste runden, men Thai Holiday var nok fortsatt litt tung i kroppen etter en liten sykdomsperiode. Jeg tror vi stiller forbedret i finalen hvor vi håper å kjempe der framme, fortalte Øystein Tjomsland på seremoniplass, sammen med flere av folkehesten sine eiere.

Thai-finalister
Siv og Nils Otto Bergslien er oppdrettere på Thai-hestene, som leverer på løpende bånd. Thai Chayio gjorde karrierens beste løp og vant på sterke 1.16.1. Thai Passion spurtet fint fra andrepar utvending inn til finaleplass i sitt kvalifiseringsløp bak vinneren Dream Play. I går vant forøvrig Thai Merlot og Thai Mahal i sine kvalifseringen til hoppe derby.

Joker i leken?
En kvalvinner som vi lot oss imponere av var G.M. Fairytale som kan bli en eventyrhistorie. Hoppa tok enkelt ned storfavoritten Golden Feline i en rask sluttspurt og var imponerende i stilen. Dette er en hoppe som blant annet Jeppe Juel har uttalt seg positivt om til rikstoto.no tidligere i år og kusk Kristian Malmin var også imponert over hesten som før dagens start bare hadde sprunget inn snaue 20 000 kroner.

Finalefeltet
Finalen i Finn-Tack Norsk Travkriterium hoppeavdeling 2012 for varmblods, ser slik ut:
1. Dream Play
2. Beyonce B.R.
3. Thai Chaiyo
4. Thai Holiday
5. Golden Feline
6. What a View
7. CC Dream
8. Thai Passion
9. Vijaya
10. G.M. Fairytale
11. Chocolatique
12. Sheisinmydream S.S.

Support Justice - Kriteriefavoritt
Den store favoritten i den åpne klassen av Kriteriet er utvilsomt Support Justice, som er et talent utenom det vanlige. I dagens kvalifisering danset han rundt Bjerkebanen og vant veldig enkelt på sterke 1.15.4 for trener og kusk Geir Vegard Gundersen.
- Jeg følte meg sikker på seier før start, men trav er jo trav og alt kan skje, så jeg er litt lettet, fortalte Gundersen på seremoniplass og la raskt til.

- Vi kjørte litt på forsiktighet fra start, og angrep i svingen før det gjenstod runden igjen. Da fikk vi enkelt tet og hesten holdt stilen veldig fint. Det er flere gode konkurrenter i finalen, men jeg var strålende fornøyd med hesten min i dag, konkluderte GV Gundersen.

Dobbel Horpestad
Tom Horpestad hadde to kval-vinnere i form av Gardens Fairytale og Thai Investment. Begge leverte overbevisende prestasjoner og spesielt Thai Investment virker til ambisjoner om en topplassering, slik han på enkleste vis seiret med krefter spart. Tore Gard fra Nesbru eier begge hestene, som er i trening hos nevnte Horpestad.
- Jeg gleder meg veldig til finalen, gliste Horpestad på seremoniplass.

Finalefeltet
Finalen i Finn-Tack Norsk Travkriterium åpen avdeling 2012 for varmblods, ser slik ut:
1. Gardens Fairytale
2. Thai Investment
3. Thai Broadway
4. Support Jusice
5. Red Adair Superb
6. Rapido Va Bene
7. Super Taifon
8. New Chocolate
9. Amir B
10. Flying Photo
11. Justandover L
12. Aqua Challenger

Kaldblodsduell
Jan-Olov Persson og Tom Erik Solberg kjempet en jevn oppløpskamp i den første kvalifiseringen til Finn-Tack Norsk Travkriterium i den åpne klassen for kaldblods. Persson trakk det lengste strået bak B.W. Modde mot Stjerne Vinn, som ga en fornøyd svenske på seremoniplass.
- Det har vært tette løp nå med kvalifsering og seier i det svenske kriteriet. Nå skal vi hjem å lade batteriene til finalen her, strålte den svenske kaldblodskongen Persson.

Norheim Svenn favoritt i finalen
Den store favoritten Norheim Svenn ble kjørt offensivt fra start og overtok teten etter 500 meter fra stallkameraten Kleppe Slauren. I jevn 28 fart hele veien viste kusk og trener Kjetil Djøseland frem et godt forberedt treårs-talent. Med til finaleplass var også Kleppe Slauren som fikk tredjeplass bak Hellin Faxen og Jan Roar Mjølnerød.
- Jeg hadde bestemt meg for å vise frem Norheim Svenn i dag. Det er stort å kvalifsere inn to hester og det vel noe av det største jeg har vært med på, sa en stolt Djøseland.

Finalefeltet
Finalen i Finn-Tack Norsk Travkriterium åpen avdeling 2012 for kaldblods, ser slik ut:
1. Bw Modde
2. Norheim Svenn
3. Myr Faksen
4. Stjerne vinn
5. Gregorius
6. Kleppe Slauren
7. Tangen Odin
8. Nordby Ask
9. Järvsø Rasmus
10. Hellin Faxen
11. Rappo
12. Art Haaken