- Helt riktig av DNT

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  07.08.2012
Artikkelbilde
Art Kjarvald

Lørdag kjøres den aller første utgaven av DNTs 5-årsløp på Drammen Travbane med hele 500.000 kroner til vinneren.
- Det er helt riktig av DNT å satse så mye penger på et kaldblodsløp for 5-åringer. Vi må ha noe å strekke oss etter, sier Jan-Ivar Johansen, som trener en av favorittene, Art Kjarvald.

- Ved å innføre DNTs 5-årsløp har DNT bevist at de satser på kaldblodssporten. For oss aktive er det viktig å ha slike "gulrøtter" å strekke oss etter. Jeg har hatt dette løpet i tankene helt siden Derby i fjor. Jeg har ikke gjort noe spesielt med Art Kjarvald for å toppe formen. Han holder fin form, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre et flott løp, sier Jan-Ivar Johansen.

Jan-Ivar Johansen

- Jeg føler at Art Kjarvald ikke har hatt den rette flaksen i de store løpene. Nå tenker jeg at det endelig skal være vår tur. Stallen min ligger bare 1,5 mil fra Drammen Travbane. Det er en fordel for oss. Vi kommer til å komme sent til banen og gjøre de forbredelser vi pleier å gjøre, sier treneren.

- Du fikk ikke Gunnar Austevoll som kusk. Spiller det noen rolle?
- Han har jo vært fast kusk på Art Kjarvald. Jeg tror han er den eneste kusken i verden som hadde vraket Art Kjarvald. Etter min mening er Art Kjarvald bedre enn Wik Stjernen, selv om de hadde stått på samme distanse. Jeg skjønner Gunnar vil kjøre Wik Stjernen på grunn av at han vant Derby med ham i fjor. Nå skal Tom Erik Solberg kuske Art Kjarvald, og det er jeg fornøyd med.

- Kommer Art Kjarvald til å bli historisk på lørdag?
- Det håper jeg virkelig, men det er med mange gode hester. Den jeg er mest redd for er Spydermann Ø.K. Han kan lede hele veien, men hest mot hest de siste 500 meterne, mener jeg Art Kjarvald er den sterkeste, sier Jan-Ivar Johansen.

Art Kjarvald
Eier: Stall Bilbo
Trener: Jan-Ivar Johansen
Oppdretter: Kjell R. Olsen
Kusk: Tom Erik Solberg