- Beste som har hendt meg!

Skrevet av Erik Håkonsen/Henrik Salberg, Equus,  14.08.2012
Artikkelbilde
French Destiny vinner med Martine O. Sørvik i sulkyen.

Martine O Sørvik sendte ut sin egen norskfødte hest på Örebro lørdag i French Destiny. Hesten vant i bronsjedivisjonkval V75-7 sammen med kusk Ørjan Kihlstrøm og fikk 110 000 sek for seieren.

- Når jeg meldte French Destiny til løpet i Örebro var det bare for å se hvor hesten sto i forhold til de svenske hestene. Han blir nemlig mye piggere når man kan ha med pisken i løpene. At han skulle vinne, hadde jeg ikke i tankene mine. Jeg må innrømme at denne seieren er det største som har hendt meg på travbanen. Nå blir det å satse i Sverige. Han har et tilsvarende løp på Bergsåker før det blir klart for finalen på Solvalla, sier en strålende glad Martine O. Sørvik.

Kihlstrøm dro en kjent, iskald variant fra spor elleve bak bilen og lå lenge fjerde innvendig som etter hvert ble tredje innvendig. Hesten så veldig fin ut underveis, og når luken bød seg ut av den siste svingen skøyt French Destiny fin fart. Kihlstrøm satt for det meste rolig nedover oppløpet og vant veldig kontrollert til slutt på vinnertiden 1.14,2/2100 auto til 27,39 i vinnerodds.

- Det var en veldig fin hest som til slutt vant lett. Jeg har sett hesten gått fine løp i Norge, og jeg håpte på at det skulle løse seg underveis. Et trivelig bekjentskap, skrøt Kihlstrøm på seremoniplass som ikke hadde stor tro på seier på forhånd.

Martine O Sørvik jobber til daglig hos travtrener Erik Killingmo. 23-åringen er eier og har naturlig nok det daglige ansvaret for French Destiny.