Yarrah trakk spor ni

Skrevet av Henrik Salberg, Equus,  01.04.2012
Artikkelbilde
Yarrah Boko og Trond Anderssen

Olympiatravet: Yarrah Boko skal ut i kvalifisering til Olympiatravet førstkommende lørdag, og eier Jan Erik Andresen er fornøyd med spor ni.

- Det var ikke det verste vi kunne få. Hesten utviklet sine startegenskaper mye i fjor, men er jo ikke lynrask. Herfra kan vi få en fin utvendig posisjon og kjøre til slutt, eller kjøre framover om det ikke blir tempo. Svenskene vet jo godt hvem Yarrah er som satte seg i respekt med tredjeplassen, etter å ha gått utvendig lederen den siste runden, i samme løp i fjor, sier Andresen.

- Hvordan har hesten sett ut den siste tiden?
- Han er pigg og glad. Jeg vet han gikk hurtig på Bjerke tirsdagen. Da jogget han i tredjesporet i to runder som gikk i 1.18-tempo. Alt har gått etter planen i trening, og Yarrah Boko er godt forberedt til sommerens oppgaver.

- Utstyrsendringer mot lørdagens oppgave?
- Nei, han kommer til å gå med det samme som i Frankrike i vinter. Kvarte skylapper, barbeint framme og lette sko bak.

- Planene i år?
- Det må vi se litt på etter hvert, men det er klart at vi har forhåpninger om at hesten skal være med å kjempe blant de beste i år etter hva han presterte i fjor. Først og fremst er det kvalifiseringen til Olympiatravet som gjelder. Kvalifiserer han seg ikke, er han ikke god nok rett og slett, det er noe man bare må tolerere, avslutter Jan Erik Andresen.

Slik ser det tredje kvalifiseringsløpet ut:

1 TURBO VIKING Åke Svanstedt
2 NORAS BEAN Stefan Söderkvist
3 JASPER LANE Jennifer Tillman
4 MINOS VANG Jorma Kontio
5 FABRICE AXE Örjan Kihlström
6 LIVI BARCELONA Tomas Johansson
7 TIMETOSAYGOODBYE Björn Goop
8 HIGHLIGHT BRIZARD Per Lennartsson
9 YARRAH BOKO Ulf Ohlsson
10 GO ON PALE Erik Adielsson