Travtrener med sans for Zorro, børs og valuta

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  12.04.2012
Artikkelbilde
Frode Husbyn i Zorro kostyme ridende på Bagpipe.

Frode Husbyn er ikke bare travtrener og trener av Folkehesten. Han har også nese for børs og valuta. I tillegg elsker han gamle episoder av Zorro.
- Målet er at jeg kan tjene like mye på to transaksjoner, som jeg gjør på en måned som travtrener, sier Frode Husbyn.

- Jeg har bestandig vært fascinert av spenning og konkurranser. Det er nok grunnen til at jeg jobber som travtrener og utdanner meg som valutamegler. I hele mitt løp har jeg jobbet for å bli best mulig. Alt jeg har vært med på har vært en konkurranse, sier Frode Husbyn.

Skolelys
Grunnen til at Frode Husbyn begynte med hest var rett og slett fordi han var for ivrig på skolen.
- Jeg ville være best på skolen. Uten å skryte, må jeg likevel innrømme at jeg var best i 98 prosent av alle prøver. De gangene jeg «tapte» var jeg normalt nummer to. Jeg la veldig mye tid i skolearbeidet, og dette bekymret faktisk mine lærere. De tok kontakt med meg og min familie og anbefalte at jeg fikk meg en hobby. Slik at jeg hadde noe annet enn skolearbeid å tenke på. I nabolaget lå det en travstall, som jeg fattet interesse for. Jeg begynte å vanke i stallen og siden har jeg vært svært begeistret for travhester, sier Frode Husbyn. 

Børs og valuta
Frode Husbyn har lenge vært interessert i børs og valuta. Det er imidlertid først i de siste årene han bestemte seg for å ha dette som en del av levebrødet.
- Tidligere handlet jeg litt på børsen og jeg syntes det var veldig morsomt og interessant. Det ble lagt merke til, og i fjor ble jeg spurt om jeg ikke skulle bli med på en utdannelse innen valutamekling. Jeg er ferdig med det første året. Jeg har hatt en danske som læremester, mens jeg nå har en amerikaner som lærer. Dette kurset er for viderekommende og jeg har ca. ett år igjen av utdannelsen. Mye av læretiden går på kjøp og salg av valuta med små midler. Når jeg er ferdig utdannet er planen at jeg skal arbeide både som valutamegler og travtrener. En jobb inne og en jobb ute passer meg perfekt, sier Frode Husbyn.

Zorro
Frode Husbyn er også stor fan av Zorro. Helten som var kledd i sort og red på en svart hingst gjorde inntrykk på Frode Husbyn i ungdommen.
- Jeg var stor fan av Zorro og når jeg fikk en svart hingst i form av Bagpipe var det bare å ikle seg Zorro-kostymet. Den dag i dag ser jeg gamle Zorro episoder. Jeg leide inn en fotograf og fikk tatt bilder av meg som Zorro ridende på Bagpipe. Det var utrolig gøy, ler Frode Husbyn og fortsetter.
- Jeg har godt humhør og er opptatt av å spre glede rundt meg. Derfor er det viktig å by på seg selv, sier Frode Husbyn.

Dette er en Zorro-film Frode Husbyn har sett titt og ofte.

Folkehesten
Frode Husbyn er trener av Folkehesten Leangen. Lørdag gjør hun sin andre start i karrieren på Leangen Travbane.
- Hun møter langt hardere motstand denne gangen. Får vi en premie er jeg fornøyd. Touch By An Angel er først og fremst med for å lære. Hun vil komme mer og mer utover i sesongen. Jeg har god tro på at hun vil ta viktige steg i riktig retning når jeg kommer i gang med intervalltrening, sier Frode «Zorro» Husbyn.