Traver for ”OL gull”

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  20.04.2012
Artikkelbilde
Selv Yarrah Boko vifter med det norske flagget for seier i Olympiatravet. Treneren Trond Anderssen og hans kone Line Bergsund er helt enige.

Trond Anderssen trener Yarrah Boko, som er en av Europas aller beste hester. Topphesten, eid av Jan-Erik Andresen fra Kolbotn, får sine treningsdoser på Vestre Bergsund gård i Vestre Ådal. I dag skal de gjøre sitt ytterste for å vinne Olympiatravet på Åby Travbane i Gøteborg med 1,5 millioner svenske kroner til vinneren.

- Jeg tror Yarrah Boko har en god mulighet til å vinne. Han virker til å være i meget god form. I kvalifiseringen galopperte han 1200 meter fra mål, men etter en fantastisk langspurt klarte han å bli nummer to. Olympiatravet er et av de aller største løpene i Europa. Deler av overskuddet på denne kjøredagen går til den Sveriges Olympiske Komitè. Mange tidligere Olympiske mestere er til stede på travbanen i dag. En seier i dette løpet henger meget høyt, sier Trond Anderssen.
- Jeg mener Yarrah Boko er 10-15 meter bedre i år enn i fjor. Han er meget stor og har trengt mye trening for å mestre den store kroppen. Han har blitt mye mer speedig  i år enn tidligere. Det er svært viktig i de store løpene, samtidig som jeg tror hans evne til å legge inn en spurt på 700 meter blir avgjørende i dag. Det er ikke mange hester som klarer å følge Yarrah Boko på en langspurt, sier en optimistisk Trond Anderssen.

Oslo Grand Prix
Oslo Grand Prix på Bjerke Travbane søndag 13. mai er imidlertid årets store mål for Yarrah Boko.
- Yarrah Boko er i god form, men den absolutte toppformen skal han ha den 13. mai. Oslo Grand Prix er det største for meg. Jeg har vokst opp et steinkast fra Bjerkebanen og vanket mye på banen i ungdommen. Det er min hjemmebane. En seier i det løpet vil bety veldig mye meg, sier Trond Anderssen og blir drømmende i blikket.
- ”OL gull” i dag hadde også smakt veldig bra, sier Trond med et smil om munnen.

Tør ikke å se på
Kona til Trond Anderssen, Line Bergsund, er svært delaktig i den daglige driften, men i dag holder hun seg langt unna travbanen og TV-skjermen.
- Jeg må være hjemme og ta meg av hus og barn. Uansett tør jeg ikke å se løpet ”live”. Jeg er veldig nervøs når hestene på stallen skal gå løp. Når det gjelder Yarrah Boko er det ekstra ille. Jeg får holde meg til reprisen, ler Line Bergsund.

Ekteparet driver en stor bedrift. 80 travhester blir trent på Vestre Bergsund gård. De har 13 ansatte og trav er en livsstil for alle sammen.
- Vi trives sammen og har det gøy. Dette er et teamarbeid hvor alle drar i den samme retningen. Uten den flotte innsatsen fra de ansatte og de lokale hjelperne, hadde vi aldri klart å oppnå de resultatene vi har hatt de siste årene. Helt siden jeg var lita jente har hestene betydd veldig mye for meg. Vi er privilegerte som får jobbe med vår store hobby, sier Line Bergsund.