Thai Holiday vant igjen!

Skrevet av Pål Eilertsen, Equus,  15.04.2012
Artikkelbilde
Thai Holiday spurter voldsomt til seier. Tjomsland med seiersgest!

Folkehesten Sørlandet er ubeseiret etter to starter i karrieren og imponerte under kveldens seiersløp for kusk og trener Øystein Tjomsland.

Thai Holiday er Folkehesten Sørlandet med 1000 eiere. I dag imponerte den tre år gamle hoppa med å ta sin andre seier i karrierens andre start. 6 Thai Holiday var med på et skikkelig startrush hvor det gikk i elitefart rundt den første svingen i kampen om tetposisjonen. Den fikk 7 Dream Play, med Folkehesten Thai Holiday klistret i rygg. Første 500 meter gikk på raske 1.13, før tempoet ble dempet til 1.18.5 da de passerte en kilometer. På siste borte langside ble farten skrudd opp da 11 I Have a Dream satt inn angrepet. Thai Holiday og kusk Øystein Tjomsland forsøkte å få åpning inn i siste sving, men luken lot seg vente til hestene var midt på oppløpet. Da taktet Thai Holiday om og spant inn til en sikker seier til stor glede for alle de fremmøtte eierne på Travparken.

På seremoniplass var Øystein Tjomsland strålende fornøyd med Thai Holiday sin prestasjon.
- Thai Holiday var med på en tøff åpning og jeg var usikker på hvor mye krefter som var spart inn på oppløpet, men hun taktet om mesterlig 100 meter fra mål og inn til sikker seier. Jeg valgte å slippe føringen da det gikk i 07-fart på svingen. Alt klaffet deretter og det er bare å glede seg over seieren, strålte Øystein Tjomsland.

Thai Holiday travet 1.17.4 over 2140 meter med autostart og førstepremien i løpet var hele 50 000 kroner, da dette var et løp i DNT’s unghestserie.