Svanstedt vant 7 på rad!

Skrevet av Henrik Salberg, Equus.,  04.04.2012
Artikkelbilde
Åke Svanstedt har vunnet mange storløp.

Axevalla: Åke Svanstedt bød på show under travkjøringen på Axevalla tirsdag kveld med seg selv i hovedrollen. Kung Åke noterte hele 7 seire på rad, noe trolig ingen i Skandinavia har prestert tidligere.

Den eksepsjonelle prestasjonen fant sted i de syv første løpene. Den syvende strake seieren kom med norske K.L.M Prelong. Åke fant etter hvert tredje par innvendig med K.L.M Prelong, med favoritten Mathilde Tröjborg i føringen etter en nokså tøff innledning. Åpningen kom som bestilt i brekken, og K.L.M Prelong speedet inn til seier på 1.14,0/2140 meter autostart. Eieren Arvid Kvalen kunne juble for 50 000 sek inn på konto, mens Åke kunne konstatere sin syvende strake for dagen, og notering i historiebøkene.

Norske prestasjoner
Tidligere har minst fire norske kusker tatt 7 seire på en og samme løpsdag. Per Rakkestad (Momarken), Thor Tholfsen (Jarlsberg), Boye Ølstøren (Leangen), og Brede Killingmo (Vikodden).
- Det var i 1967. En stor dag for meg, men den kunne vært større. Jeg vant 7 løp, men stallgutten min, Kåre Stensvold, vant også med to stallhester. De kunne jeg ha kjørt, men det er lett å være etterpåklok, forteller Brede Killingmo om sin prestasjon.

På rad er rekord
Tommy Zackrisson og Björn Goop har begge sju seire på én løpsdag  - men ikke på rad. - Jeg har ikke hørt om noen som har tatt 7 seire på rad i Sverige tidligere. Det er ny rekord, kommenterer tipsekspert Peter Vougt.

I tillegg kan vi legge til at 2 Foolish Beat vant kveldens niende løp, et løp for amatører. Peter Arnqvist kusket hesten som innfridde som favoritt. Trener er Åke Svanstedt.