Sterk andreplass til Yarrah Boko

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  21.04.2012
Artikkelbilde
Commander Crowe vant Olympiatravet foran Yarrah Boko

Yarrah Boko kjempet helhjertet, men Commander Crowe hadde fått styre begivenhetene i tet. Dermed ble det olympisk travgull til den svenskeide, fransktrente stjernehesten. Yarrah Boko ble knallsterk toer. - En kanoninnsats, sa trener Trond "Buller'n" Anderssen.

Vinnertiden ble 1.12.2, Yarrah Boko var slått med to tiendedeler, men holdt sterk unna for Noras Bean i kampen om sølvet. For det var ingen tvil om at det var den olympiske terminologien som gjaldt på Åby lørdag.

Legitimitet til sporten
- Vi har fått låne ilden, vi har fått låne ringene; dette gir hele sporten legitimitet, sier Remy Nilsson, mektig sjef i ATG til rikstoto.no.
Han syntes litt "synd" på Yarrah Boko:
- Den norske hesten var strålende, men må alltid gå den tunge veien. Får han tet i Oslo Grand Prix, er han en vinner, sier Nilsson som fikk rett når det gjaldt Olympiatravets løpsscenario:
- Brioni i tet etterhvert, deretter ville Commander Crowe få overta. Og Yarrah Boko fram i dødens. Sånn ble løpet, sa Nilsson ....
Forøvrig: Svensk travsport har nå bidratt med 200 millioner kroner til den svenske OL-bevegelsen siden 1979.

- Liker ikke å tape...
Sølv var imidlertid ikke nederlag for kretsen rundt Norges travstjerne lørdag. Selv om eier Jan-Erik Andresen drømte om gull og i følge ham selv "ikke samler på 2. plasser...":
- Jeg liker ikke å tape. Men det går ikke fra dødens på Commander Crowe. Det gikk vel 1.09 siste 500. Neida, jeg er fornøyd, han gjorde et sterkt løp. Vi tar dem på Bjerke fra startspor i første rekke, sa Andresen til rikstoto. no.

Feil hest i dødens...
Jeg er kjempefornøyd. Kusken Ulf Ohlsson mente han gikk et meget sterkt løp. Som løpet utviklet seg, var det ikke mulig å ta ned Commander Crowe. Det ble feil hest i dødens den første runden; Noras Bean. Den skal ikke gå der. Da måtte vi fram å overta den plassen for å holde tempoet oppe, analyserte Buller'n da fasiten forelå.

- Veien videre nå?

- Vi har blikket mot Oslo Grand Prix og Elitloppet. Med to løp i kroppen går hesten ytterligere fram. Får vi spor i første rekke der, kan det bli gøy, oppsummerte Trond "Buller'n" Anderssen..

Commander'n takket ja
- Commander Crowe fikk invitasjon til Oslo Grand Prix halvannen time etter seieren i Olympiatravet. Kretsen rundt hesten takket umiddelbart ja.
- Quarcio du Chene fikk invitasjon før løpet lørdag. Ha takket også ja - så sant han sto på fire friske bein etter Olympiatravet, forteller Bjerkes André Ringelien som var til stede på Åby lørdag.
Commander Crowe har også sagt ja til start i Elitloppet. Nei, sier derimot Quarcio du Chene.
- Det blir ingen start der. Jeg gir hesten tre av fem stjerner i dag. Det gikk litt for sakte på "mellanvärvet", sa Björn Goop til aftonbladet.se lørdag kveld.
Noras Bean starter heller ikke i Elitloppet.
Ellers :Den norske V75-omsetningen var drøye 21,1 millioner kroner. Samlet V75-omsetning i svenske kroner; 115 millioner. Sterke tall.