Northugs hest best

Skrevet av Even Elvenes og Erik Håkonsen, Equus.,  04.04.2012
Artikkelbilde
Ringo Star M. og Lars Anvar Kolle vant prøveløpet.

En av landets mest omtalte debutanter noensinne? Det får Petter Northug ta skylden for. Og Vibeke Skofterud også. Skihesten Ringo Star M. viste solid talent og styrke i prøveløpet på Bjerke Travbane onsdag kveld.

Takt og tone sto til gull, Ringo Star M. fungerte meget lekkert, og hentet inn lederhesten T.J. Square på lette bein i sisterunden. Northug og Skofterud og resten av skistjernene som er med har virkelig et spennende kort på hånden som hesteeiere.

Ringo Star M. trenes av Trond Anderssen, som også har Norges beste traver Yarrah Boko i stallen. I følge Anderssen er han godt fornøyd med det Ringo Star M. har prestert under opptreningen, og hestens første konkurranse ga absolutt mersmak.
Farten i prøveløpet lå lenge rundt 1.20.0 som er rene joggetempoet. Den siste kilometeren lot kusk Lars Anvar Kolle Ringo Star M. få strekke ut, uten at kreftene ble brukt opp. Tiden i mål klokket arrangøren til 1.18.4 med en siste del av løpet i 15-fart.
Stall Ski Team som Petter Northug og Skofterud og de andre kaller seg har startet lovende, meget lovende.

- Jeg likte Ringo Star M. meget godt. Jeg kjørte på sikkerhet til å begynne med, men etterpå var det ingen fare. Jeg hadde i underkant av 1.17 den siste runden med krefter igjen på tanken. Jeg tror skilandslaget vil få det mye moro sammen med Ringo Star M., sa kusken Lars Anvar Kolle etter prøveløpet.