Nå kommer Folkehestene Momarken og Forus

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus.,  04.04.2012
Artikkelbilde
Folkehesten Momarken gjør en spennende start 2. påskedag

Mandag 2. påskedag debuterer Folkehesten Momarken på sin hjemmebane. Dagen etterpå er det klart for debuten til Jegerinnen, som er Folkehesten Forus.

Per Oleg Midtfjeld og Charge d'Affaires har vært heldige i sportrekningen. De kommer til start i det syvende løpet fra førstespor. Det har gått store ord om denne hesten helt siden han imponerte i sitt prøveløp.

Charge d'Affaires travet fine 1.20,7 i prøveløpet på Momarken den 6. desember. Det var på en tung bane og Charge d'Affaires hadde krefter igjen på lager. Derfor er det lov til å ha forventninger til denne hesten.
- Han var veldig god i prøveløpet, men siden har han vært inne i en vekstperiode. Slik at vi ikke fikk trent for fullt i en periode. Nå har han vært fin og jeg er fornøyd med det han har prestert i trening. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Per Oleg Midtfjeld.

Jegerinnen trakk spor fire
Jegerinnen trakk spor fire i sin debut på Forus Travbane tirsdag 10. april. Det er imidlertid bare seks hester på distansen. Dermed blir det god plass for Jegerinnen i startvolten. Hoppa i Åsbjørn Tengsareid sin trening har trent fint og det er mange forventningsfulle eiere som ser fram imot debuten i løpsbanen.

Bergen nærmer seg start
Folkehesten Bergen begynner også å nærme seg start. Grundsvold Loke var meldt til et løp på Bergen Travpark den 12. april, men treneren Odd Storetvedt valgte å stryke hesten før starterklæring. Han ville ikke starte hesten fra spor fire. Planen er at Folkehesten Bergen skal starte på Bergen Travpark den 29. april.