Montéryttere mot galoppjockeyer

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  30.04.2012
Artikkelbilde
Per-Anders Gråberg er klar for et møte med montérytterne.

Det nærmer seg prestisjekampen på Øvrevoll 17. mai. Jockeylaget er nå klart, et rent A-lag: Per-Anders Gråberg, Carlos Lopez, Rafael Schistl, Pascolina Pinto og Madeleine Haugland. - Jeg er klar, sier P-A Gråberg.

Per-Anders Gråberg er alltid klar. Han vant løp på Klampenborg lørdag - og han gjorde det samme på Täby søndag. Championjockeyen er dessuten en meget god montérytter. Favoritten til sammenlagtseieren på Øvrevoll 17. mai nevnt. Eller hva skal man si om statistikken; nesten 20 montéseire på 50 starter!

Svensk rekord med Energetic
- Jeg begynte jo å ri monté mest "på skoj". Det begynte med et oppvisningsløp på Mantorp sammen med Yvonne Durant, Dina Danekilde og Rebecca Colldin - som jeg vant. Så ble det montélisens og bl.a ritt på Stefan Hultman-trente Energetic som jeg satte svensk rekord med. Det var vel meningen at jeg også skulle ri kanonhoppa Västerbo Daylight i Frankrike, men det ble ikke noe av. Nå er det et par-tre år siden jeg har ridd monté. Det blir gøy på Øvrevoll 17. mai, sier Per-Anders Gråberg.
Det samme sier Madeleine Haugland. Hun har aldri sittet på montéhester tidligere.
- Men jeg regner med å få litt trening i forkant av løpene, sier Madeleine.

De bør grue seg
- Jockeyene bør grue seg til montéløpet. Det er noe helt annet å ri monté enn galoppløp, sier Siv Emilie Løvvold, som er en av fem montéryttere som skal være med på Øvrevoll 17. mai. De andre montérytterne er Kristine Kvasnes, Liv Pedersen, Malin Berås og Elisabeth Jensen.