Imponerende Folkehest

Skrevet av Henrik Salberg, Equus,  01.04.2012
Artikkelbilde
Øystein Tjomsland og Thai Holiday

Folkehesten Sørlandet: Thai Holiday imponerte kolossalt med en helenkel seier i debuten for trener Øystein Tjomsland i det syvende løpet fra Sørlandets Travpark søndag.

- Enorm toppfart
Tjomsland hadde bestemt seg for å ta det rolig med Thai Holiday, som hadde trukket spor èn, fra start. Han valgte deretter å gå ut i andresporet tidlig i løpet, og visste at han satt bak en veldig bra hest. Tethesten passerte på 1.19,7 første 500 meterne, og dempet siden til 1.23,5 første 1000. I den siste svingen satt Tjomsland kun å tittet seg utover i banen, og følte han hadde kontroll på hesten som ledet. På oppløpet ga han marsjordre bak sin hest som sprintet i fra de andre til en overbevisende seier på tiden 1.22,0 over 2140 voltestart. Ekvipasjen innfridde som favoritter i vinnerspillet til 2,45 i vinnerodds.

- Det kan ikke gå stort bedre enn dette, innledet Tjomsland etter seieren. Hesten virket rolig og fin underveis, og hun har enorm toppfart. Det er viktig med en god start, gliste Øystein ”Kaptein Sabeltann” Tjomsland etter den strålende debuten, foran et jublende publikum som hadde møtt opp for å se sin egen hest i aksjon.

Thai Holiday fosset inn til en lett seier.

Bendiksen fornøyd med ”Adrian”
Folkehesten Nord-Norge, Skaffer Adrian som er trent og kjørt av Stine Marlen Bendiksen, avla sin debut på Harstad Travpark søndag på en fin måte foran et fornøyd publikum, og ble nummer tre. Ekvipasjen tok føringen fra start da hesten på innsiden galopperte til å begynne med. Den første halve runden gikk etter rundt 2.00.0, før 4 Roa Lykka overtok teten og fikk noen lengders ledelse. Bendiksen kjørte bevisst i et kontrollert tempo med den urutinerte folkehesten idèt det ble passert 1.49,0/1000 meter på lederhesten. Skaffer Adrian lå i en tilbaketrukket posisjon i rygg på lederen hele veien, rullet over i en kort galopp 50 meter fra mål, men kom fort nedpå igjen som tredje i mål på tiden 1.52,3/2040 voltestart foran sine glade eiere som hadde møtt opp.

- Jeg er veldig, veldig fornøyd med ”Adrian” i dag. Det er en urutinert hest som trenger å lære. Det var en krevende bane å trave på i dag, men det taklet han veldig fint. Dette var helt topp, rett og slett, fortalte Stine Marlen Bendiksen etter løpet. Neste start blir trolig i slutten av april eller starten av mai, la hun til.

Krevende baneforhold
Banemannskapet ble satt på prøve i forkant av stevnet på Harstad med 30 centimeter snø dagen i forveien, etterfulgt av en kaldt natt, og strålende solskinn med varmegrader på selve løpsdagen. Tidsmessig må man derfor ta hensyn til forholdene som var, nemlig sølete og tung bane med mye gjørme på toppen. Før V5-løpene, (etter løp 2 der folkehesten startet), ble banen skrapet, og forholdene en del bedre.