Folkehesten Sørlandet kjemper om 50.000 kroner

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  11.04.2012
Artikkelbilde
Øystein Tjomsland er godt fornøyd med Thai Holiday for tiden.

Thai Holiday, som er Folkehesten Sørlandet, skal starte igjen på Sørlandets Travpark førstkommende søndag. Førstepremien er på 50.000.
- Jeg tror hun kan pluss minus 1.17 over full distanse, sier Øystein Tjomsland.

Løpet Thai Holiday skal starte i er DNTs Unghestserie for hopper. Det er snakk om 2140 meter med autostart. Thai Holiday trakk spor seks bak startbilen og hun skal starte i det fjerde løpet. Hun møter langt hardere motstand denne gangen enn det hun gjorde i årsdebuten, men samtidig vant Thai Holiday med masse krefter igjen på lager. Vi gleder oss til søndag og håper så mange som mulig møter opp på Sørlandets Travpark og heier fram Thai Holiday.

- Thai Holiday har trent som normalt etter det siste løpet. Søndag er det autostart og det skal vi øve på i dag. Tror ikke dette vil by på problemer for Thai Holiday. Det er veldig skiftende vær for tiden og hestene blir fort forkjølet. Ofte merker man ikke dette før på slutten av løpene. Derfor kommer jeg til å undersøke halsen hennes så tett opp mot løpet som mulig. Jeg vet ikke hvor gode konkurrentene er, men Thai Holiday er ei god hoppe. Jeg mener hun kan pluss minus 1.17 over full distanse. I et regelrett løp tror jeg hun kjemper i toppen, sier Øystein Tjomsland.

Se startlisten her