DNTs sportsplan gir resultater

Skrevet av Erik Håkonsen,  19.09.2011
Artikkelbilde
Bjørn Rishaug

I går ble det kjent at en eierkonstellasjon har kjøpt alle føllene som blir født hos Bjørn Rishaug til neste år. Det er snakk om 23 føll og to stk. som er føll i år. Salget er et resultat av DNTs satsing på norskfødte hester.
- Dette betyr veldig mye for meg. Nå kommer jeg til å satse enda hardere på norsk oppdrett, sier Bjørn Rishaug.

- Vi har jobbet med en avtale den siste uka. Jeg har stort sett hatt kontakt med Bo Westergaard, som skal være trener av hestene. De siste dagene har Atle Kittelsen, som er en av kjøperne, vært med på forhandlingene. Jeg er svært glad for denne avtalen. Jeg har hatt gnisten hele tiden, men etter denne avtalen er jeg villig til å satse enda hardere. Jeg kommer til å kjøpe en eller to hopper fra USA i høst. Da snakker vi om noe av det aller beste som er å få tak i, sier Bjørn Rishaug og legger til.
- Den satsingen Det Norske Travselskap gjør på norskfødte hester er av stor betydning. Det fortalte også kjøperne meg. De hadde vurdert å kjøpe hester fra andre land, men på grunn av den nye sportsplanen var ikke valget vanskelig. Det er norskfødte hester som gjelder i framtida, sier Bjørn Rishaug.

Utdrag fra Sportsplanen

*Økt satsning på hopper.
 - Ca. en dobling av antall hoppeløp.
 - En økning fra 30 til 40 % av den totale premiepotten skal tilfalle hoppene.

* Økt satsning på løp for kun norskfødte varmblodshester.
  - I 2010 ble det delt ut cirka 9 millioner kroner i løp forbeholdt kun norskfødte varmblodshester (klasseløp og DNTs Unghestserie er holdt utenom). Frem mot 2015 skal dette beløpet tredobles.

* Flere løp over lengre distanser.

* Flere løp for kaldblods i lavt grunnlag.

Last ned hele sportsplanen her


Atle Kittelsen