- Skjønner folk synes denne sporten er topp

Skrevet av Erik Håkonsen,  27.09.2011
Artikkelbilde
- Dette er helt topp, sier Julie Kvamme Holt.

Brandval og Kongsvinger Travlag har et nært samarbeid med Tråstad ungdomsskole på Kongsvinger. Mandag og tirsdag i denne uken har skolen ”Påtversuka”. Det vil si at elevene er med på forskjellige aktiviteter. En av aktivitetene er kjøring med travhest.
- Dette er helt topp, ropte alle elevene etter den første turen.

Klokka ni møtte elevene opp på klubbhuset til travlaget på travsenteret på Kongsvinger. De ble tatt imot av leder for Brandval og Kongsvinger Travlag, Oddny Delet. Hun ga en kort innføring i travsporten og etterpå måtte elevene svare på ti spørsmål. En elev klarte å svare riktig på alle spørsmålene. Organisasjonssjef i DNT, Tore Kristiansen, var også tilstede og ga elevene informasjon om DNT.  Han hadde med seg ”Tips-koppen” til DNT og ga denne til Oddny Delet for månedens beste tipser. Oddny på sin side ga denne videre til eleven som hadde svart riktig på alle spørsmålene.

Organisasjonssjef i DNT, Tore Kristiansen, delte ut "Tips-koppen" til Oddny Delet.

Elevene måtte svare på ti spørsmål. Resultatet var meget bra.

Så var det klart for en tur i stallen. Hestene ble striglet etter alle kunstens regler. Når man kom til påseling fikk de kyndig hjelp av medlemmer fra travlaget. Elevene var svært flinke. Noen av dem hadde kjennskap til hest fra tidligere, men ingen av dem hadde kjørt hest før.

Elevene fikk opplæring av blant andre Liv Haslie.

Det var tydelig spente elever som tok på seg hjelmen og satte seg opp i vogna. De fikk kyndig hjelp, men etter få meter hadde de tatt over tommene. De var veldig flinke og hadde full kontroll over hestene. Noen av dem fikk også lov til å kjøre temmelig så fort.
- Dette er noe av det aller morsomste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg skjønner folk synes dette er en fantastisk sport. Jeg vil garantert kjøre mer hest. Dette ga virkelig mersmak, sa en meget engasjert Julie Kvamme Holt

Dette bildet sier det meste.

.Etter den første runden med kjøring var det klart for lunsj. Travlaget hadde grillet både hamburgere og pølser. Elevene storkoste seg og satte virkelig pris på hva travlagets medlemmer gjorde for dem.
- Å få med medlemmer på dugnad har aldri vært noe problem i dette travlaget. I dag er det med over ti personer. Det er ikke dårlig på en mandag formiddag, sier Oddny Delet.
Det at dugnadsgjengen har det moro sammen var det ikke vanskelig å se. Latteren lå på lur hele tiden.
Med mat i magen bar det tilbake til stallen. Elevene storkoste seg og fikk ikke fullrost opplegget. De fikk også besøk fra to lærere og de kunne fortelle at dette prosjektet var et av de mest populære de hadde i ”Påtversuka”.

Det skjønner vi svært godt!

Elevene koste seg med grillmat til lunsj.

Elevene samlet sammen med Oddny Delet (foran) og Tore Kristiansen (til høyre).

Dugnadsgjengen. Fra venstre: Eilert Delet, Liv Haslie, Anne Aarskog, Geir Inge Skotterud, Oddny Delet, Egil Brenden, Gerd-Marit Skogrand, Evy Kristiansen, Terje Skotterud og Mai Britt Einarsrud.