Hovpleiekurs på Norsk Hestesenter

Skrevet av www.nhest.no,  17.10.2011
Artikkelbilde

Har du lyst til å lære mer om hoven, dens oppbygning, hovstell og hovsykdommer? Nytt hovpleiekurs avholdes på Starum helgen 19.-20. november.

Kursansvarlig er vår erfarne hovslager Trond M Ryan. Han har mesterbrev i faget, og har vært instruktør innen hovslagerfaget her på Starum siden 1986. I tillegg har han skooppdrag i nærmiljøet, og har de siste årene også satset innen føllkorrigering.

På dette kurset deler han, i løpet av en helg, av sin kunnskap om hoven med kursdeltakerne. Eier og trener du egen hest, eller jobber med hest, anbefales dette kurset for å oppdatere seg innen kunnskap om en viktig del av hesten - hoven.

Kurset kombinerer teori og praksis. Det vil gis en demonstrasjon i skoing, og deltakerne får prøve å ta av og på en sko, med tanke på å kunne utføre "førstehjelp" for en hest som kanskje mister en sko når det er vanskelig å få tak i en hovslager.

Under teoridelen vil det undervises i elementær kunnskap rettet mot den praktiske hverdagen som hesteholder.
- Hovens anatomi og funksjon er grunnleggende kunnskap som vil gjennomgås nøye. Herunder hovens forflytning i de ulike gangartene. 
- Hovens miljø, hvordan påvirker vårt hestehold hoven i forhold til en hest i vill tilstand?
- Hvordan vurdere behovet for skoing, og hvilke ulike skotyper finnes.
- Hovens sykdommer, og skader som kan oppstå i hverdagen. Forebyggelse, akutt behandling, hvilke sykebeslag finnes. Når er det behov for å kontakte hovslager og/eller veterinær?

Dette er ikke noen hovslagerutdanning, men et tilbud til deg som vil lære hvordan du best kan ta vare på hestens høver - i samarbeid med hovslageren.

Kurset vil være lørdag 19. og søndag 20. november, begge dager fra kl 09.00 til kl 16.00. Overnatting på vårt internat og alle måltider er inkludert. Det vil også være mulig å komme fredag kveld for dem som ønsker det. Dette bes i såfall angitt i påmeldingen.

Kursvagiften er kr 3100,-
For påmelding til kurset, klikk her.
Påmeldingsfrist for kurset er 4. november, og det gjelder "først til mølla".

Informasjon om internatet finner du her, og om smia her.