Umbriel vant DNTs Høstfinale

Skrevet av Erik Håkonsen,  07.11.2011
Artikkelbilde
Umbriel med sin trener Bjørn Goop i sulkyen (Arkivfoto)

- Endelig fikk vi vist hvor god Umbriel er når han er frisk. Han har slitt med sykdom i store perioder av sesongen. Denne seieren smakte godt, sier eieren Jan Moen fra Sand.
Umbriel var sine konkurrenter total overlegen og kunne innkassere 150.000 kroner. Totalt har han tjent 291.000 kroner i år.

- Umbriel har slitt med tre halsbetennelser i sommer og høst. Det startet etter et løp på Solvalla i sommer. Vi hadde forhåpninger i Sørlandes 3-års Cup, men etterpå var han syk igjen. Det samme skjedde i forbindelse med Kriteriet. Han vant kvalifiseringen, men han var stri og ikke som best. Han hadde halsproblemer igjen og vi fikk ikke behandlet ham før finalen. Dermed var Kriteriet i realiteten ødelagt. Nå på lørdag var han imidlertid frisk og da fikk vi sett hvor god Umbriel er, sier en stolt eier.

Umbriel står i trening hos svenske Bjørn Goop, mens det var Svein Ove Wassberg som kusket i seiersløpet.
- Bjørn var opptatt med løp i Sverige. Jeg har fått mye hjelp av Svein Ove tidligere og det var derfor helt naturlig at han kjørte hesten i DNTs Høstfinale. Jeg mener Svein Ove er en av de beste kuskene i Norge og det fikk vi et klart bevis for på lørdag. Det var meningen å kjøre i tet, men startsiden ble ikke som vi hadde trodd på forhånd. Svein Ove kjører et perfekt løp, selv om det ikke gikk som planlagt i startfasen. Jeg har snakket både med far og sønn Goop etter løpet, og de var strålende fornøyde både med hest og kusk, sier Jan Moen.

Kort vei mellom fiasko og seier
- Rett etter at Stall Goop hadde meldt Umbriel til DNTs Høstfinale forrige fredag, ringte Olle Goop meg og fortalte at hesten hadde kolikk. Det var alvorlig og hesten måtte fraktes til klinikken. Olle spurte også om hesten var forsikret. Da skjønte jeg hvor alvorlig dette var. Heldigvis løsnet kolikken på transporten til klinikken og det var ikke nødvendig å behandle hesten. Olle Goop sa i går at det var kort vei mellom sjukstugan og seremoniplass, sier en lettet Jan Moen.

- Umbriel skal starte en gang til i år. Det blir på Klosterskogen Travbane lørdag 26. november hvor Klosterskogen 3-års Elite går av stabelen. Etter det løpet setter vi sluttstrek for i år. Umbriel skal fortsatt stå i trening hos Bjørn Goop, sier en svært fornøyd Jan Moen.