TV-kjendiser jakter V75 seier

Skrevet av Erik Håkonsen,  11.11.2011
Artikkelbilde
Stein Erik Robøle (t.v.) og Anders Mikkelborg er svært glade i Paco Halbak.

Vinnerhesten, Paco Halbak, eies av kameratene Anders Mikkelborg og Stein Erik Robøle fra Hunndalen. Kameratene er begge svært involverte i travsendingene på NRK og travets egen tv-kanal, Rikstoto Direkte. Begge er på jobb lørdag, når Paco Halbak skal prøve å vinne V75-3 på Biri Travbane.

- Det blir ikke lett å være på jobb, når ”Paco” skal i aksjon. Vi er begge svært engasjerte og nervøse når hesten starter. TV-seerne vil nok merke det på oss, selv om vi prøver å være profesjonelle på jobb, sier de to hunndølingene.

Anders Mikkelborg er mye på TV. Nesten hver eneste onsdag og lørdag er han kommentator for NRK. På mandager er han programleder for Rikstoto Direkte. På Biri er han fast løpsreferent.
- Det har blitt mye TV-jobbing etter hvert. Jeg synes det er veldig moro og et fabelaktig miljø. Trav har vært min store hobby gjennom hele livet. Det at jeg kan ha travet som jobb er bare en drøm, sier Anders Mikkelborg og legger til.
- Jeg har hele tiden hatt interessen for selve hesten. Jeg er derfor med og trener Paco Halbak flere ganger i uken, sier Anders Mikkelborg.

Stein Erik Robøle er fast intervjuer på Biri Travbane og alt mulig mann når det gjelder Paco Halbak.
- Han gjør det meste, men å kjøre tør han ikke, skyter Anders inn og ler.
- Kjøringen må de som kan det ta seg av. Jeg er svært glad i hesten og pusser og steller mye. Jeg er mer en stallgutt, sier Robøle.

De to kameratene har eid flere hester sammen, men ingen av dem har vært i nærheten av å bli like gode som Paco Halbak.
- Vi kjøpte Paco Halbak som åring på Klasseløpsauksjonen. Nå har han vunnet halvparten av løpene sine og tjent 289.500 kroner. Han har vært en drøm og denne drømmen vil vi ikke våkne opp ifra, sier de to TV-kjendisene.