Valdres Folkehøgskule med spennende hestelinje

Skrevet av Erik Håkonsen,  30.03.2011
Artikkelbilde
Hest er kos

Folkehøgskulen i Valdres kan friste med trav, hest og mangfold, dressur og villmarkstur for sine elever. De legger opp til et svært variert program for sine elever. Vi vil tro dette blir ei meget interessant og spennende linje for elevene.

Dette skriver Valdres Folkehøgskule på sine hjemmesider:

En reise med hest
Prøv en hippologisk reise gjennom hesteaktiviteter og hestekulturer i inn- og utland.

Opplev travløp som Prix d`Amerique i et av travsportens hjemland Frankrike. Opplev fjellridning i den vakre fjellheimen i Norge, og prøv dressur på høyt nivå i Spania eller Portugal.

Vi har egne kjøre- og ridehester, egen ridebane og travbane og tilgang til innendørs ridehall. Det er muligheter for å ta med egen hest.

Hest og mangfold
Vi ønsker at du skal få oppleve mange ulike sider av hestesport og hestehold gjennom skoleåret. Vi har derfor et mangfoldig innhold av aktiviteter. Vi fokuserer mye på travsporten, men skal også innom flere ryttersporter som dressurridning, sprang, feltritt, western og brukshestridning.

Trav Frankrike
Vi kommer til å følge utviklingen av en travhest, og kanskje kan vi starte med den i travløp. Vi skal besøke travbaner, travtrenere og avlsstasjoner. Turen til Frankrike blir høydepunktet. Her skal vi følge med travtrenerne på Grobois og oppleve travløpene på Vincennes- banen hvor Prix d`Amerique er det største og mest kjente løpet.

Vi skal prøve ulike kjøreaktiviteter. I tillegg til travkjøring, blir det smakebiter av pressisjonskjøring, maraton og brukshestkjøring.

Dressur Portugal/Spania
Det er viktig og lære seg riktig ridning, og greit å lære seg grunnleggende dressur. Vi samarbeider med et ridesenter hvor du får ridetimer på flinke hester, ute eller i ridehus. Dressurundervisningen topper seg på ridesenteret i Spania eller Portugal hvor du får ri på riktig flotte lusitanos eller andalusiehester.

Villmarkstur
Vi må oppleve Norge på sitt beste, og tar oss en real villmarkstur med hest og lavvo i fjellheimen på høsten. Høsten er også tid for utstilling, og kanskje har vi en hest selv som vi kan stille ut.

Andre emner som kan være nyttig å ta med seg, er treningslære, fôring, avl, trening av unghest, stallarbeid m.m.

Spørsmål om linja kan rettes til rektor Jens Rindal på e-post: rektor@vinterventyr.no

Besøk Valdres Folkehøgskole nettsider her