Skilandslaget har kjøpt hest

Skrevet av Erik Håkonsen,  12.12.2011
Artikkelbilde
Ringo Star M. sammen med Trond Anderssen

Ski landslaget med Petter Northug Jr. i spissen har kjøpt hest. Valget falt på tre-år gamle Ringo Star M. Hesten trenes av Trond Anderssen.
- Dette er viktig for laget, sier teknikktrener for landslaget, Steinar Mundal. Det er Mundal som skal administrere andelslaget.

- Vi trenger å ha andre ting enn langrenn å snakke om og interessere oss for når vi er på samlinger. Derfor er det svært viktig for laget at vi kan ha en annen hobby felles. Vi begynte å snakke om å kjøpe hest på ei samling tidlig i høst. Interessen var stor og jeg begynte å undersøke litt. Jeg kjenner Per-Ole Bjerknæs godt og det var naturlig for meg å kontakte ham. Han kunne fortelle at han hadde en hest til salgs, som het Ringo Star M. Dermed begynte snøballen å rulle, sier Steinar Mundal.

Den som er aller ivrigst på skilandslaget er Sjur Røthe. Han har ”hestedilla” og er rett som det er på Biri Travbane.
- Sjur studerte stamtavlen til Ringo Star M. og han likte blodlinjene. Interessen for Ringo Star M. økte betraktelig, og da vi hadde ei samling i Drammen i slutten av september kom Per-Ole Bjerknæs og fortalte om hesten. Når vi fikk se bilder av Ringo Star M. var vi ”frelst”, sier Steinar Mundal. Etter den tid har Trond Anderssen hatt hesten på prøve. Nå har Trond gitt klarsignal og dermed ble det handel, sier en entusiastisk hesteeier.

De som er med på hesten er ski landslaget, deler av støtteapperatet og Vibeke Skofterud.
- Totalt er Ringo Star M. delt opp i elleve andeler. Vi søker om å få stallnavnet ”Stall Team Ski” Gutta er ivrige på hvordan hestene blir trent, og vi vil nok komme med noen råd til Trond Anderssen. Jeg har hatt noen samtaler med Trond, og det er helt klart at vi tenker veldig likt på mange områder. En ting vi er opptatt av er bakketrening. Det må til enten man er langrennsløper eller travhest, sier Steinar Mundal.


Ringo Star M. blir tatt godt vare på av Trond Anderssen og stalljenta Sarah Kjelme.

Trener veldig fint
Trond Anderssen er veldig fornøyd med utviklingen til Ringo Star M.
- Han trener fint og jeg tror dette blir en hest som kan konkurrere i V75 etter hvert. Jeg har blitt enig med gutta om å trene mye i vinter. Derfor blir det ingen start før til våren.  Jeg liker hesten på alle måter og det er en ære for meg å trene hesten til Petter Northug Jr. og resten av landslaget. De er hjertelig velkommen til gården og jeg tar gjerne imot råd fra dem. Dette tror jeg kommer til å bli veldig moro, sier Trond Anderssen.

Ringo Star M. startet to ganger i august, men begge gangene galopperte han seg bort. Han hadde en løs beinbit, som ble fjernet kort tid etter det siste løpet.
- Han plages ikke av dette lenger og jeg mener at dette ikke er noen galopphest. Jeg har kjørt tre hurtigarbeider på Bjerke og hesten har oppført seg veldig fint, sier Trond Anderssen.

Se hva VG har skrevet her og NRK her