Oddny Delet "Årets Ildsjel"

Skrevet av Erik Håkonsen,  11.04.2011
Artikkelbilde
Oddny Delet smiler bredt etter utmerkelsen Årets Ildsjel og leder av Brandval og Kongsvinger Travlag.

Under middagen etter årets generalforsamling ble det delt ut pris til Årets Ildsjel, Årets Travlag og Årets Oppdretter. Oddny Delet stakk av med prisen for Årets Ildsjel. Hun er også leder av Brandval og Kongsvinger Travlag, som fikk prisen for Årets Travlag. Bjørn Rishaug ble Årets Oppdretter.

I forbindelse med organisasjonsbyggingsprosjektet, også kalt ”Mollekleiv- prosjektet” kom det opp mange fine ideer til hvordan vi kunne stimulere til økt interesse og frivillig innsats i travsporten vår.

Det er i år det andre året styret i Det Norske Travselskap deler ut priser til noen av de mange som har utmerket seg på ulike fronter.

Disse prisene er ment som et symbol på – og en stor  takk for den fantastiske innsats som gjøres i travnorges langstrakte land.

Kriteriene for å bli nominert som Årets Travlag er at det må være et aktivt, kreativt og veldrevet travlag som har ”fått til noe”, og som medlemmene trives å være medlemmer i og stolte av.

Juryiens begrunnelse:

Årets Ildsjel
Oddny Delet har vært en ildsjel i mange år, har vært aktiv tillitsvalgt og sittet i flere utvalg. Oddny er drivkraften i sitt lokalområde, alltid til stede. Utrolig flink til å lytte og samarbeide med lag og foreninger i nærmiljøet, og er kreativ på å finne gode løsninger.
Årets ildsjel bidrar også med salg av spill hos lokale kommisjonærer. 
Oddny har jobbet målbevisst for å fullføre et flerbruksanlegg hvor det er faste travtreninger stort sett hele året, rallyløp, dressurkurs for hunder og trening av mynder. 
Årets Ildsjel er en unik ressursperson som er flink til å skape entusiasme og få med seg folk på dugnader og tilstelninger. Vedkommende har ledet arbeidet med å få på plass totokjøring på Kongsvinger Travsenter den 3/7-2011. Årets Ildsjel har i mange år jobbet for travet gjennom sitt eget hestehold, medlem og mange årig leder i Hedmark Travforbund, men ikke minst gjennom sitt arbeid for det lokale travlaget – Brandval og Kongsvinger Travlag.
Dette engasjementet er travsporten vår helt avhengig av, - og DNTs styre har den store glede å overrekke prisen Årets Ildsjel til Oddny Delet.    

Tittelen Årets travlag
tildeles et lag med snaue 150 medlemmer. Laget har god rekruttering, høyt aktivitetsnivå, og godt sosialt miljø.

Flere hester i laget presterer godt i løpsbanen, og blant medlemmene finner vi flere aktive kusker.
Årets travlag har også en flott travbane som de med rette kan være stolte av. Travlagets medlemmer gjør en flott dugnadsinnsats så fort de har fri.
Travbanen leies ut til en rekke arrangement både i og utenfor hestesporten.
Det arrangeres fellestreninger flere dager i uken og samles til 2-års treff hver søndag. Dette er sosialt både for medlemmene og hestene.
Man driver også aktivt informasjonsarbeid for hestesporten og travet til lokalbefolkningen, blant annet gjennom nærbutikken.
 Man har også tatt i mot besøk fra en ungdomsskole, der elevene fikk prøve seg som travkjørere.
Dette engasjementet er travsporten avhengig av, og DNTs styre har den store glede av å overrekke prisen Årets Travlag, til Brandval og Kongsvinger Travlag!

Årets oppdretterbragd
tildeles en oppdretter som hadde sitt gjennombrudd i 2010. Totalt kjørte oppdrettet inn 3.2 millioner kroner.

Aller høyest rager hesten som var klar ener i sitt kull, med 10 seirer på 13 starter, og over 2.2 millioner innkjørt.
Trav-Norge håper med denne hesten å ha en ny internasjonal stjerne.
Muscles Wiking B.R. har hittil levert varene. Vi gleder oss til fremtiden sammen med kretsen rundt hesten.

DNTs styre har den store gleden av å tildele prisen Årets Oppdretterbragd til Bjørn Rishaug!