Gratulerer Drammen med flott V75-arrangement

Skrevet av Erik Håkonsen,  04.04.2011
Artikkelbilde
Kretsen rundt Sodin

Vi gratulerer Drammen travbane med et spennende arrangement lørdag. Flott sport, spennende dueller og god stemning på tråkka. På seremoniplass gjorde sportsjef, Andre Ringelien en flott og morsom jobb. Latteren satt løst på Drammen lørdag.

Drammen travbane og de ansatte der skal ha stor ros for å ha bidratt under arbeidet med Prosjekt Arrangement sist høst, og for kreativ oppfølging i det praktiske arbeidet etterpå, slik vi så lørdag.

Glenn K. Stenberg blir intervjuet av sportsjef, Andre Ringelien.

- Utrolig inspirerende å se at publikum, hesteeiere, aktive og arrangører  trivdes med å bruke deler av Prosjekt Arrangement, sier prosjektleder Per Erik Hagen.

Når folk fylte parkeringsplassene, tribuner og restaurant på Drammen var det resultat av et arbeid skapt fra troen på at det er mulig å skape opplevelser under travstevnene. For mange var speedoppgjøret mellom vinnerhesten Sodin og islandshesten Tidur fra Varmalæk et veldig morsomt innslag. Sodin vant også det oppgjøret.

- Å se folk som smilte, folk som fikk mer enn de hadde forventet og som følte seg velkomne som gjester i Drammen var fint. Det lover godt for framtiden for Drammen, og for andre arrangører som legger seg i selen i dette utviklingsarbeidet, sier Per Erik Hagen.

Glenn K. Stenberg bød på seiersgest når seieren med Sodin var et faktum

Hesteeiere på Drammen lørdag fikk velkomstbrev med mattilbud, og eiere av vinnere ble intervjuet på seremoniplass. Da var det kort til Drammen også for folk som Johan Mikkel Bueng, fra Karasjok, glad eier av Royal Behaviour  i siste løp.

Mye av det publikum fikk i Drammen er hentet fra konseptet ”Superlørdag” i Prosjekt Arrangement.

- Innholdet i prosjektet handler mye om lørdagene, men også spesielt om at alle eiere av vinnere i alle løp på norske travbaner skal inviteres til oppmerksomhet på seremoniplass. Det er særdeles krevende å få fram en vinner. Når det lykkes må det feires ordentlig, sier Hagen.

Av andre elementer peker rapporten på at alle travbaner bør gå gjennom lydanleggene sine for å gi publikum moderne arenalyd, og at seremoniplass bør ligge der publikum oppholder seg.

- Vi må hjelpe hverandre til å få til mest mulig. Forholdene er ulike rundt om, men skal vi lykkes med økende banepublikum, og ta vare på hesteeierne våre, må alle legge skulderen til, avslutter Hagen.

I prosjektgruppa deltok prosjektleder Per Erik Hagen, Karoline Krogh-Hanssen, Kurt Hella, Ola Slåtsveen, André Ringelien og sekretær Tore Kristiansen.
Arbeidet er en del av den kortsiktige handlingsplanen til DNTs strategiplan Trav 2015.

For å gjennomføre hele planen må det til innsats fra travbanene, travforbund, sentralforbundet og Norsk Rikstoto.

Hele rapporten kan du laste ned HER.