First Eleven L. flyttet til Stig H. Johansson

22.07.2009
Artikkelbilde

First Eleven L. er skadet og kommer ikke mer til start i år. Derfor har kretsen rundt hoppa bestemt å flytte henne til Stig H. Johansson. Jan Kristian Waaler har gjort en kjempejobb med hesten, men han vil ikke ha eldre hester enn fire år i trening.

Pressemelding fra daglig leder i Stall First Eleven L.

Etter flere undersøkelser her hjemme i Norge uten å finne noen skade valgte ansvarlig trener J. K. Waaler i samarbeid med eierne av First Eleven L. å kontakte Mälaren Hästklinik AB for en undersøkelse. Ferietider gjorde at det tok noen dager før vi kunne få time. Mandag 20/7-09 kunne vi komme. Kl 08.00 meldte vi oss i innskrivingen, 08.30 hadde ansvarlig veterinær påvist skaden gjennom undersøkelse med ultralyd. Årsaken til at vi valgte nevnte klinikk var at de kan ta MR av hestens bein stående. Normalt må hesten legges i narkose for å ta denne undersøkelsen. Resten av mandagen gikk med til å ta MR av beinet. First blei igjen på klinikken for ytterlige undersøkelser tirsdag, jeg reiste hjem. Resultatet av undersøkelsen er at hun har revet løs en liten del av gaffelbåndet fra beinet. Årsaken til skaden er det vanskelig å uttale seg om. For oss er det heller ikke viktig å bruke energi på å finne den, det er mye viktigere å få henne frisk. Vi ønsker å få henne 100 % frisk, går ikke det er løps karrieren over. Dette er en kjent skade blant konkurransehester fikk jeg beskjed om på Mälaren Hästklinik. Prognosene er gode i flg ansvarlig veterinær, skaden leges helt og hesten vil kunne være tilbake i konkurranse i løpet av  6 mnd. Dette vil med andre ord si at 4 år’s sesongen er over.
 
J. K. Waaler ønsker ikke å ha hester eldre en 4 år på stallen. Det er hans overbevisning at etter 4 års sesongen så har hestene bedre av å komme i annen trening. Dette for å videre utvikle dem. Dette gjelder for alle. Dette er et standpunkt det står respekt av. ”Alle skal ut” . First Eleven L. flyttes derfor fra stall Waaler. På bakgrunn av dette og i forhold til den skaden First Eleven L. har, valgte vi å forespørre Stall Stig H. Johansson i Sverige om de kunne ta henne inn til rehabilitering og opptrening for løp. De sa seg positive til dette så fremt skaden ikke hadde et slikt omfang at det var dårlige utsikter til å få henne 100 % frisk igjen. Dette er en forespørsel jeg har gjort i samarbeide med og i full forståelse fra J. K. Waaler sin side. Vi har gjort vårt beste for at First Eleven L. skal få optimale muligheter til å komme tilbake og vise sitt rette i løps banen.
 
Dette betyr at de som har hatt ansvaret for henne har sendt fra seg en meget god hest. Vi i Stall First Eleven vil med dette få takke Stall Waaler, kusk Vidar Hop, veterinær Audun Skomsøy og det øvrige støtteapparatet for deres innsatts i forbindelse med First Eleven L. løps karriere så langt. 
 
Mvh
 
Daglig leder Stall First Eleven
Kjell Arne Arthurson