Reisebrev fra Frankrike

18.02.2009
Artikkelbilde
De norske hestene ankommer Kiel

Søndag reiste de norske hestene til Vincennes Travbane. Brænden's Hestetransporter sørger for å få hestene og oppassere trygt ned til Frankrike. Ole Kristian Øverdal (Voje Faks) har tatt bilder og sendt oss følgende reisebrev.

Vi var i rute når vi dro fra Bjerke på søndag, og på bildet under ser dere gjengen som dro nedover med hestene. Foran fra venstre: Jan Kristian Øverdal, Karianne Øverdal, Kjell Løvdal, Andreas Løvdal, Sidsel Kjeve, Tor Brænden (sjåfør) og Joar Tronsgård.
 

Ferden startet med en flott overfart med Color Fantasy til Kiel. Det var en utrolig stille sjø, og hestene hadde det like bra som om de skulle stått i sine egne stallbokser.

Etter en del timer langs landeveien var vi fremme på Grobois 01.30 natt til tirsdag. Alle hestene har tatt turen meget bra, og vi er spente foran torsdagens første kamp. Voje Faks har vært rimelig heldig med sportrekningen og fått spor 4.

Tirsdag var jeg ute og trente (rolig tur) på dette fantastiske treningsanlegget (bilde under). Det er milivis med treningsløyper på all slags underlag på Grobois. Oss fortalt var det Napoleon som bygde opp dette stedet i hans tid. Nå er det et statlig eid treningssenter for hest. Onsdag kommer vi til å bruke en del av dagen til å se oss godt om på dette flotte stedet.
 

Ellers blir det nå å gjøre de siste forberedelser frem mot løpet på torsdag. Resten av representantene fra Norge kommer nedover på onsdag, men vi komme først til å møte de på Vincennes torsdag.....det blir en ny dag med sitring i kroppen....

Trollgutt og Kjell Løvdal