Senja vidregående skole med ny hest

25.11.2008
Artikkelbilde
Joined Forces omkranset av: Fra venstre Lærer/Travtrener Stine Marlen Bendiksen, Marte Berglund (17år), Marlen Øvergård (17år), Stine Borgan (17år), Liss-Hege Iversen og Ann-Kristin Isaksen.

Senja vidregående skole har gått til anskaffelse av ny hest. Den nye hesten, Joined Forces, debuterte for sin nye eier på Harstad sist søndag. Det endte med en flott andreplass. Senja Videregående Skole satser nå på trav som en del av tilbudet ved Heste- og hovslagerfag.

Travhesten Joined Forces ble kjøpt av Senja Videregående Skole i september i år. Det er en 6 års gammel vallak, som har travet inn nesten 160 000,- kroner på Østlandet fra før. Senja Videregående Skole satser nå på trav som en del av tilbudet ved Heste- og hovslagerfag. I Nord-Norge er det sterk vekst i travet og mange travinteresserte ungdommer. Nå får de for første gang muligheten til å satse på trav som en del av den videregående utdanningen.

- På Senja har Liss, Stine og Marlen hatt ansvar for trening og stell av travhesten i høst. De har jobbet hardt og målbevisst hver dag. Jentene har trav i faget Prosjekt til fordypning. Der får de lære om daglig stell av hesten, treningsplanlegging og forskjellige treningsmetoder mm. Jentene er utrolig flinke og pliktoppfyllende. De har tatt den tøffe utfordringen på strak arm. sier lærer Stine M. Bendiksen.

På søndag debuterte Senja vidregående skole med Joined Forces. Hestejentene reiste til Harstad med hest, utstyr og stor spenning i bagasjen. Joined Forces stilte til start  i V5-4, som var et ungdoms/dameløp. Resultatet ble en flott andreplass og 7000 kroner inn på kontoen. Denne gang var det lærer og travtrener Stine Marlen Bendiksen som kjørte, men planen er at de elevene som vil ta lisens skal få overta tømmene etterhvert..