Damegruppe

Skrevet av June Reyes,  21.06.2010

Harstad Travparks Damegruppe ble stiftet 27.01.1985 under navnet Harstad og Oppland Travlags damegruppe.

 På generalforsamlingen 2010 ble det vedtatt navneendring til Harstad Travparks Damegruppe. Vi har medlemmer fra ulike steder, og som eneste damegruppe nord for Leangen ønsker vi å være damegruppe for alle jentene i landsdelen.

 

Damegruppa har som formål å fremme travsporten på en positiv måte, og å øke rekrutteringen av kvinner til sporten. Vi har per i dag 47 medlemmer. Jenter i alle aldre og med ulik tilknytning til travsporten. Hesteeiere, trenere, kusker, ryttere, oppdrettere samt jenter som er glad i hest og som setter stor pris på det sosiale fellesskap vi har samt å være med på å skape trivsel her på Harstad Travpark. Mai 2010 avviklet vi Jubileumsløp. Dameløp i varm- og kaldblodsklassen med FinnTack treningsvogn til seirende kusker.

Damegruppa har vært arrangør av NM Damer og Landssamling både i 2000 og 2008. 2010 er 4 jenter fra nord kvalifisert til NM Damer på Leangen i august. Gry Kanstad er tittelforsvarer og kan like gjerne gjenta bragden fra i fjor- eller blir det en av de andre jentene fra nord som blir årets Norgesmester? 2010 vil og bli husket med glede da Anne Grete Rasmussen tok bronse i NM monte.

 

Damegruppa har siden 1990 årlig arrangert Damenes Dag med vandrepokal til vinnende kusk i kald- og varmblodsklasse. Vi har fått muligheten til å sende jenter til utlandet for å kjøre internasjonale dameløp, og vi har hatt dameløp her på Harstad Travpark der vi har invitert våre venner fra landets damegrupper, og fra damegrupper i både Sverige og Finland til vennlig kappestrid i løpsbanen og ikke minst til sosialt samvær. 2010 var Norge vertskap for EM Damer, og vi er stolte av å kunne få avvikle et slikt arrangement her på Harstad Travpark. En flott opplevelse å få treffe ”travjenter” fra hele Europa og å få muligheten til å vise frem vår egen landsdel for de tilreisende.

Mariann Trudvang var Norges representant under EM Damer i Ukraina 2009, så våre jenter markerer seg også ut over landegrensene.


Damegruppa har hatt kafedrift i ulike former på løpsdager. I dag er vi å finne i vekta. Damegruppa har bygd opp og vedlikeholder lekeplassen på Harstad Travpark, samt at vi planter og vedlikeholder på sermoniplass. Tombolaen på Travparken 2 ganger årlig har mange besøkende. Våren 2008 hadde vi voltekurs for flere av våre nye damekusker- populært og lærerikt for deltakerne.